Få større billeder på din Blogger blog

21 april, 2010 af  
Gemt under Bloggen, Blogger, Layout, Layouts

Jeg elsker, når der er store, tydelige billeder på de blogs, jeg følger.

Jeg læser meget mad- mode- og livsstilsblogs – og dér er gode billeder jo alfa og omega.

Det nytter imidlertid ikke noget, at man er fantastisk til at trylle med sit spejlreflekskamera, hvis man kun kan vise billederne i små udgaver på sin blog, så hér følger en guide til, hvordan du kan få større billeder på din Blogger blog.

Først og fremmest gælder det om at vælge et lay-out /template, hvor der er et bredt midterfelt- og altså mest mulig plads til dine billeder.

Hvis du vil benytte dig af Bloggers egne Templates, kan jeg anbefale Minima Stretch, som jeg også tidligere har anbefalet – her er der forholdsvis god plads til tekst og billeder.

Nu har du to forskellige muligheder, som begge giver dig større billeder på bloggen:

 • Du kan vælge at uploade dine billeder til eksempelvis Photobucket
 • Du kan vælge at skifte over til den nye tekst editor hos Blogger

Det er en anelse mere besværligt at skulle uploade sine billeder til et sted som Photobucket (sig endelig til, hvis du har brug for en guide til dette), det er et ekstra trin, du skal igennem, hver gang du laver et blogindlæg, men som alt andet er det jo et spørgsmål om at gøre det til en vane.

Derudover så er du afhængig af en gratis service, som de i teorien kan vælge at lukke ned, lige når det passer dem (på den anden side, så har du allerede dette problem med Blogger, hvor din blog ligger), og hvis du har mange besøgende, så kan du risikere at skulle betale for at opgradere din konto hos dem.

Til gengæld kan du have dine billeder så store, som du overhovedet har lyst til – så længe det dog ikke går ud over din blogs udseende.

Vælger du den anden løsning, nemlig at skifte over til Bloggers nye editor, så kan du have billeder helt op til 640 pixels bred.

På min blog, It’s Fashion Baby!, er mine billeder 590 pixels, og jeg synes bestemt ikke, de behøver at være større – så Bloggers mulighed med den nye editor er bestemt et fint alternativ, der er værd at overveje.

Du aktiverer den nye editor på følgende måde:

 • Vælg Tilpas/Customize
 • Vælg Indstillinger/Settings
 • Scroll ned på siden til Globale indstillinger/Global Settings
 • Vælg “Opdateret Editor”/”Updated Editor”

Og Voila! – du har aktiveret den nye editor.

Når du for fremtiden uploadet et billede til et indlæg vha. Blogger, så kan du vælge mellem Lille, Mellem, Stor og Ekstra Stor – og Ekstra Stor er så altså 640 pixels bred.

Har du spørgsmål, så spørg endelig løs – og ellers kan du deltage i debatten om, hvorvidt det er bedst at uploade sine billeder direkte til bloggen eller at benytte sig af en service som fx. Photobucket.

Kommentarer

5 svar til “Få større billeder på din Blogger blog”
 1. MissMuffin siger:

  Tak for alle de gode tips og tricks:)
  Jeg har fået opdateret, så jeg har mulighed for at lave de store billeder og det er alletiders, men jeg har et problem, som nok hænger sammen med bloggens skabelon.
  Billederne bliver godt nok store, men det er kun ca. 2/3 af billedet der bliver vidst på bloggen.
  Har en baggrund på siden via. html-koder, men selvom jeg fjerner den, så ændre det ikke på, at billedet ikke vises helt..
  Håber du kan hjælpe mig til hvordane jeg får det helt optimalt..

  • Mille siger:

   Det nemmeste er at kende bredden på den boks dine indlæg skrives i, så har du max bredden for hvad de billeder du bruger må være.

   Så enten skal du skalere billederne ned, eller finde et design med en bredere content boks. :)

   Mille

 2. Merete siger:

  Så har jeg også opdateret, super cool. Har også brugt photobucket, men det er lidt mere besværligt. Så tak for tippet : )

 3. Sofie siger:

  Hej.
  Jeg har et mega dumt spørgsmål. Har lige lavet en blog på blogger fordi jeg skal ud og rejse og gerne vil ku’ sende billeder og tekst hjem.
  Men jeg kan ikke finde ud af at uploade billeder overhovedet! Hvordan gør man?

 4. Steenberg siger:

  Tusind tak for tippet med større billeder! Har selv ledt som en gal for at finde ud af det, så TAK 😀

Har du noget på hjertet?

Kommentarer, ris, ros, tips og idéer er meget værdsat!
og forresten, hvis du vil have et billede sammen med din kommentar, så få dig en gravatar!