Kunsten at skrive indlæg på sin blog

Umiddelbart skulle man jo mene, at hvis man brænder så meget for et emne, at man ligefrem ønsker at lave en blog om det, så er man også godt klar over, hvordan man får skrevet indlæg på den blog.

Der er dog et par grundlæggende ting, man bør gøre sig klart, inden man går i gang.

 • Hav styr på din tegnsætning og kør lige indlægget igennem en stavekontrol

Det kan måske virke meget åbenlyst, men ikke desto mindre findes der utallige blogs rundt om på nettet, hvor forfatteren ikke har taget sig tid til at tjekke op på grammatikken og stavekontrollen. Det forstyrrer desværre ofte så meget hos læseren, at bloggeren slet ikke får sit budskab ordentligt igennem – hvilket er synd og skam, når man har lagt tid og energi i en blog.

 • Vælg en fængende og rammende overskrift til dit indlæg

Det er vigtigt, at du får valgt en god overskrift til dit blogindlæg.

For det første skal den meget gerne sige noget om indlægget, så dine besøgende kan finde vej via en søgemaskine som fx Google.
Derudover er det et stort plus, hvis du har en catchy overskrift, som virker spændende og interessant, så dine besøgende simpelthen bliver SÅ nysgerrige, at de bare liiiige må ind og kigge 😉

 • Sørg for at blogge regelmæssigt

Det er egentlig lige meget, om du blogger 2 gange om dagen, hver dag eller 1 gang om ugen, så længe du sørger for at fastholde dit interval.

På den måde kan dine læsere regne med dig – og de ved, hvornår de kan vende tilbage til din blog for at finde nye indlæg.

Naturligvis er det ofte en fordel, hvis man opdaterer sin blog jævnligt, men alt for mange updates, flere gange dagligt, kan i sidste ende også have den modsatte effekt, da det simpelthen kan blive en heldagsaffære at følge med på bloggen.

 • Hav altid et par blogindlæg liggende klar, som du kan poste i perioder, hvor du ikke har så meget tid

Hos både Blogger og WordPress har du mulighed for at forprogrammere dine indlæg, så de udgives på et senere tidspunkt.
Denne feature er genial, da den gør dig i stand til at have nogle indlæg i baghånden til de perioder, hvor du ved, du har for travlt til at blogge.

Hvis du fx rejser på ferie, har du dermed mulighed for at holde din blog kørende, selvom du ikke får internetadgang på hotellet – eller hvis du hellere vil bruge tiden på at solbade og shoppe fremfor at sidde indenfor og opdatere din blog 😉

Hos Blogger finder du denne mulighed inde under “post option” nederst hvor du skriver dit indlæg. Her kan du vælge den dato og det tidspunkt, du vil have udgivet dit indlæg på.

I WordPress finder du det under feltet “udgiv/publish” – hvor du kan vælge “udgiv med det samme” og ellers kan indtaste det tidspunkt, du vil have det udgivet.

Begge steder kan du desuden også gemme indlægget som en kladde, hvis du ikke har bestemt dig for, hvornår det helt præcist skal postes, men du gerne vil have det i baghånden.

Kommentarer

8 svar til “Kunsten at skrive indlæg på sin blog”
 1. Fantastisk – Kort og præcist…!

  Jeg håber, at I vil kigge forbi min blog og efterlade et par kommentarer –

  Netop nu kører jeg en konkurrence – Og det eneste du/I skal gøre er at give jeres ærlige mening omkring min blog :)

  http://www.DesperateMakeupBlog.com

  Kærligst
  Jørgen

  • admin siger:

   Hej Jørgen,
   Sikke en skøn blog du har dig, den er fluks røget ind i min Google Reader, så jeg kan følge med hos dig :)

 2. Camill siger:

  Mht. tegnsætning og stavekontrol kan det varmt anbefales at skrive sine tekster i fx. Word. Word fanger de mest gængse stavefejl og sikrer at de ikke bliver publiceret.
  Når teksten så er færdig kan den hurtigt lægges ind i bloggens admin system og styles til et flot indlæg! :-))

  • admin siger:

   Rigtig godt tip.
   En anden mulighed er at skifte browser til Firefox.

   Jeg bruger Firefox som browser – og den har automatisk stavekontrol, så den fanger faktisk alle mine slå- og stavefejl – som fx også nu, hvor jeg skriver denne kommentar.

   Venligst,
   Lisbeth

 3. Else Fogt siger:

  Hvordan får man dato/dag mdr til automatisk at stå hver gang man skriver et nyt indlæg på sin blog.Har haft mange problemer her på det sidste det har været der men nu er det væk.Hvad kan jeg gøre.V.H Else Fogt

 4. Et godt indlæg. Tak for en fin oversigt, som jeg altså fik frem fordi jeg googlede, hvordan man nu kunne sikre sig at få kommentarer på sin blog :-)

  Jeg er i færd med at læse Martin White’s bog “The Intranet Management Handbook”, som kort også gennemgår kriterierne der skal til for at være en god blogger. Selvom bogen naturligvis orienterer sig mod intranet managers, så er der altså nogle gode råd vedr. indholdsstrategi, som andre ligeledes kan have stor glæde af.
  Så udover de råd du giver på din blog her kan også nævnes:
  – sørg for at tage tid at besvare evt. kommentarer, når du så faktisk får dem :-)
  – ang. indholdet: vær modig, tag chancer og skriv om emner, som måske kan være provokerende og derfor inspirerende
  – hav humor
  – og vær dig selv – vær signifikant. Man kunne tro at det hænger sammen med din indledning om at en blogger formodentlig brænder så meget for sit emne, at det gør én til en god blogger. Men det er ikke nødvendigvis nok. Du skal vise personlighed og identitet i din blog. Det hænger også sammen med at være modig…

  Og nu tager jeg en tur rundt på din blog.
  :-) Lone

 5. Tine siger:

  Hej, super indlæg, så vidt jeg er orienteret er der dog stavkontrol på wordpress. Jeg skriver altid mine blogindlæg søndag aften, så har jeg et par stykker liggende som jeg sender afsted i løbet af ugen.

 6. Anja siger:

  Hej
  Tak for et godt blogindlæg.
  Prøver at overholde det med regelmæssigheden, men synes det kan være svært. Det hjælper dog nok, nu hvor jeg er ved at have opbygget et lille lager af blogindlæg til travle perioder.
  Kig gerne forbi: http://www.skrivetid.dk
  Venlig hilsen
  Anja

Har du noget på hjertet?

Kommentarer, ris, ros, tips og idéer er meget værdsat!
og forresten, hvis du vil have et billede sammen med din kommentar, så få dig en gravatar!